مستر کارت (MasterCard) یک کمپانی خدمات مالی چند ملیتی آمریکایی و مرکزیت آن در شهر نیویورک است. کار اصلی کمپانی مستر کارت پردازش تراکنش های بین بانک های پذیرندگان (فروشندگان) و بانک های صادر کننده کارت خریدارانی است که از کارت های بانکی یا کردیت کارت های با برند MasterCard استفاده می کنند. فعالیت های این کمپانی از سال 2006 به صورت عمومی تجاری شد. در این مقاله درباره چگونگی کارکرد این کمپانی، انواع مستر کارت هایی که ارائه می کند و جزئیاتی بیشتر خواهیم پرداخت.
در روند انجام هر تراکنش در سیستم مستر کارت 4 فاکتور وجود دارد. دارنده کارت، پذیرنده (معمولا فروشنده)، صادر کننده کارت و دریافت کننده.
دارنده کارت که صاحب حساب بانکی است و ممکن است که حتی کارت فیزیکی نداشته باشد، کالا یا خدماتی را از یک پذیرنده خریداری می کند. زمانی که تراکنش توسط صادر کننده کارت احراز هویت شد، صادر کننده مبلغی برابر با مقدار تراکنش به گیرنده ( می تواند همان پذیرنده باشد) پرداخت می کند. البته در این بین یک هزینه واسطه گری کسر می شود و تایید تراکنش به پایان می رسد. نکته قابل توجعه این است که تمامی هزینه های واسطه گری که قرار است توسط مستر کارت کسر شود از کل مبلغ تراکنش و از دریافت کننده مبلغ کسر می شود.
مستر کارت تمامی طرفین در یک تراکنش را بدون توجه به این که تراکنش در کجا رخ می دهد (در یک مکان فیزیکی، در عابر بانک، از طریق اینترنت یا دستگاه متصل) به یکدیگر متصل می کند.
گام یک – مشتری با مستر کارت مبلغی را پرداخت می کند که می تواند به خاطر خرید یک کالا یا خدمات از یک فروشنده باشد.
گام دو – پرداخت اعتبار سنجی می شود. در این زمان سیستم فروش پذیرنده اطلاعات حساب مشتری را ثبت می کند و به صورت ایمن شده به دریافت کننده مبلغ می فرستد.
گام سه – تراکنش ثبت شده و دریافت کننده پذیرنده از مستر کارت می خواهد تا از بانک صادر کننده کارت مشتری تاییدیه ای بگیرد.
گام چهار – اعتبار سنجی نیاز است و مستر کارت تراکنش را برای صادر کننده کارت و برای اعتبار سنجی ثبت می کند.
گام پنج – نتیجه اعتبار سنجی مشخص می شود و بانک صادر کننده تراکنش را اعتبار سنجی می کند و پاسخ را به سمت پذیرنده بر می گرداند.
گام شش – بانک صادر کننده پرداخت را به سمت پذیرنده دریافت کننده مبلغ هدایت می کند که این پذیرنده همان جایی است که مبلغ را به حساب مقصد واریز می کند.
درباره این سایت